Top 10: Flest mål for landsholdet

Michael Laudrup - Top 10: Flest mål for landshold

Hvem har scoret flest mål for landsholdet?

Vi har samlet en top 10 over de spillere som har scoret flest mål for landsholdet. Finder vi Lord Bendtner på denne liste? Hvem har scoret flest mål af Michael Laudrup og Christian Eriksen? Brain Laudrup er IKKE på listen og den danske landsholdstopscorer er ikke blevet slået i næsten 100år! 

Få svarene og se den fulde liste her (opdateret 12-05-2022):

22 mål | 66 kampe | Periode: 1998-2004 Tidligere klubber: Hadsund BK, Brøndby IF og Schalke 04- På en 10. plads finder vi Ebbe Sand, som er mest kendt for hans tid i Brøndby IF og den tyske klub Schalke 04. Ebbe Sand var en rigtig mål tyv i Brøndby, hvor han nettede 69 gange i 135 kampe. Han var med til at vinde tre Superliga-titler og to landspokaler med Brøndby IF. I skrivende stund er Ebbe Sand at finde i trænerstaben på A-landsholdet, hvor han er angrebstræner. Du kan se et lækkert Ebbe Sand-mål fra VM 1998 her:

29 mål | 54 kampe | Periode: 1958 – 1966
Tidligere klubber: Nykøbing Mors IF, Silkeborg IF, Vejle Boldklub og AGF.

Henning Enoksen har haft en dansk klubkarriere, hvor han har sparket bolde ind for Vejle Boldklub og AGF. Enoksen var den ene halvdel af angrebsduoen på det legendariske landshold, der vandt sølv ved OL i Rom i 1960 – hvor han i øvrigt scorede det ene mål i semifinalen.
Henning Enoksen er en dansk legende, som gik bort i 2016.

Se Henning Enoksens 2-0 mål i OL-semifinalen 1960 her:

30 mål | 81 kampe | Periode: 2006 – NU
Tidligere klubber: Arsenal, Birmingham, Sunderland, Juventus, Wolfsburg, Nottingham Forrest, Rosenborg og FC. København.

På en 8. plads finder vi Nicklas “Lord” Bendtner.
Den store angriber var spået en stor fremtid, da han som blot 16-årig blev hentet til Arsenal.
Bendtner er nok en af de mest omtalte spillere i Danmarks fodboldhistorie, både for fantastiske præstationer men også for flere skandaler.

Bendtner fik sin A-landsholdsdebut mod Polen d. 16. august 2006, hvor han også scorede det ene af to mål i 2-0 sejren.
I 2010 blev Bendtner den yngste spiller til at nå 25 landskampe, i en alder af bare 22 år gammel, hvor man i Danmark regnede med at få en ny mand i spidsen med flest mål for landsholdet.

Bendtner spiller på nuværende tidspunkt i Tårnby FF Old Boys.

Se alle Bendtners landskampsmål her:

37 mål | 104 kampe | Periode: 1982 – 1998
Tidligere klubber: KB, Brøndby IF, Lazio, Juventus, Barcelona, Real Madrid, Vissel Kobe og Ajax.

Michael Laudrup er nok den største spiller vi har haft i Danmark. Ude i fodboldverden anses Michael Laudrup som en af de bedste spillere i hans generation.
Den offensive midtbanespiller var en del af Johan Cruyffs ikoniske “Dream Team” i FC. Barcelona, hvor han vandt ni trofæer inklusiv fire La Liga trofæer i træk og en European Cup (Champions League).

I 1994 skiftede Michael Laudrup fra FC. Barcelona til Real Madrid, hvor han vandt sin 5. La Liga i træk.

Michael Laudrup fik sin A-landsholdsdebut på hans 18 års fødselsdag i 1982, og endte med at spille 104 kampe og scorede 37 mål.
Den danske legende er på en 6. plads over spillere med flest mål for landsholdet, men er tæt forfulgt af Christian Eriksen, som stadig spiller på landsholdet.

Se hvor VILD Michael Laudrup var her:

38 mål | 103 kampe | Periode: 2010 – NU Tidligere klubber: Middelfart G&BK, OB, Ajax, Tottenham og spiller nu i Inter Milan. Christian Eriksen fik sin debut på A-landsholdet i marts 2010. Eriksen blev efterfølgende udtaget til VM-slutrunden i Sydafrika 2010, hvor han var turneringens yngste spiller (18 år). Den centrale midtbanespiller er kun et mål fra at tangere Michael Laudrup på denne liste og to mål fra at nå Preben Elkjær. Eriksen er en målfarlig spiller på landsholdet, hvor han i snit scorer ca. hver 3. kamp. Se Christian Eriksens 10 bedste landskampsmål her:
38 mål | 69 kampe | Periode: 1977 – 1988 Tidligere klubber: Vanløse IF, FC. Köln, Lokeren, Hellas Verona og Vejle Boldklub. Preben Elkjær – også kendt som Målkjær og Guldkjær – var en rigtig mål ræv, med 187 mål i 320 klubkampe for henholdsvis Lokeren og Verona. Elkjær fik sin A-landsholdsdebut i 1977, hvor han med det samme trådte ind på den danske landsholdsscene, som en målfarlig angriber  – han scorede begge mål 2-1 sejren over Finland, i hans debutkamp. Preben Elkjær var sammen med Michael Laudrup, Morten Olsen, og Frank Arnesen en af de mest betydningsfulde spillere på det ikoniske landshold fra 1986. Se Preben Elkjær på landsholdet her:
42 mål | 50 kampe | Periode: 1958 – 1969 Tidligere klubber: HIK og Sparta Rotterdam Ole Madsen var en lille angriber på 171 cm, med et af de vildeste scoringsgennemsnit i des danske landsholds historie. Den lille angriber har scoret 42 mål i 50 landskampe, hvilket betyder at han næsten scorede i hver landskamp. I 1958 fik Ole Madsen debut på A-landsholdet, da han spillede amatør i 3. division i HIK. Angriberen var selvskrevet til OL-landsholdet i 1960, men måtte melde afbud af økonomiske årsager. Han var vognmand ved siden af sin amatørkarriere i HIK, hvilket gjorde han ikke havde råd til at forlade vognmandsjobbet og DBU ville ikke dække tabt arbejdsfortjeneste (dette var i den hårde amatørtid). Se Ole Madsens frække hæl-scoring i 2-1 kampen mod Sverige i 1965 her:

44 mål | 47 kampe | Periode: 1925 – 1939
Tidligere klubber: B1908 og BK Frem.

Pauli Jørgensen er en af Danmarkshistoriens største målscorere. I gennemsnit scorede han mere end et mål i hver landskamp og 245 mål i 283 kampe for BK Frem. Det er altså et gennemsnit på næsten et mål pr. kamp i over 300 kampe – det er fuldstændig vanvittigt!

I 1971 blev Pauli Jørgensen kåret som Danmark Mest Værdifulde Spiller i DBUs første 50 år som forbund.

Pauli Jørgensen står tilbage som en dansk legende, alene for hans vilde scoringsgennemsnit, og spillede i en tid hvor fjernsynet blev opfundet – derfor er det ingen video af målscoreren på YouTube.

Ingen video at vise.

52 mål | 112 kampe | Periode: 1997 – 2010 Tidligere klubber: Køge, Heerneveen, Newcastle, Feynoord, AC Milan, Stuttgart og Villareal. Jon Dahl Tomasson, også kendt som angriberen med verdens køligste inderside, er den angriber som har scoret flest mål for landsholdet i nyere tid. Med sine 52 landsholdsmål tangere han Poul “Tist” Nielsens rekord fra 1925, som den mest scorende danske landsholdsspiller nogensinde. Jon Dahl er i skrivende stund også den tredje mest spillende landsholdsspiller med 112 kampe – hvilket gør han ender på en 2. plads på vore Top 10: Flest mål for landsholdet-liste. Den farlige angriber indstillede sin karriere i 2011, efter en god karriere i især hollands fodbold. Han har spillet i Heerneveen og i Feynoord over to omgange, hvor han alt i alt har spillet 218 kampe og scoret 106 mål. Jon Dahl Tomasson debuterede på det danske A-landshold i 1997 mod Kroatien. Den danske 9’er har deltaget ved EM 2000, VM 2002 (4 mål), EM 2004 (3 mål) og VM 2010 (1 mål), hvor han sammenlagt har scoret 8 mål som gør ham til Danmarks mest scorende slutrundespiller. Se et lækkert Jon Dahl landsholdsmål her:

52 mål | 38 kampe | Periode: 1910 – 1925
Tidligere klubber: KB

På 1. pladsen finder vi Poul “Tist” Nielsen, med sine 52 mål i bare 38 kampe! Det er altså et gennemsnit på 1,36 mål pr. kamp, hvilket er fuldstændig vanvittigt! Selv Messi og Ronaldo kan ikke følge med dette scoringsgennemsnit på landsholdet.

En-klub-legenden vandt det danske mesterskab med KB hele seks gange mellem 1913-1925.

Der går nok mange år før det ikke længere er “Tist”, som har scoret flest mål for landsholdet. Denne rekord har stået fast siden 1925 – i 96 år!

Fun fact: Poul Nielsen fik kaldenavnet “Tist”, fordi han som drenge var god til at komme gratis til fodbold – ja, han var altså gra-tist.

Ingen video at vise.

Kilde: www.dbu.dk (Dansk Boldspil-Union)

Denne top 10 liste er præget af ti danske legender, som har indtaget fodboldverden og fodbold Danmark på hver sin måde. De eneste spillere på denne liste, som stadig er aktive, er Christian Eriksen og Nicklas Bendtner. 

Christian Eriksen er i skrivende stund kun to mål fra at tangere Preben Elkjær, hvilket betyder at vi med stor sandsynlighed ser Christian Eriksen ende i top 5 af denne liste.
Det er også med stor sandsynlighed at vi har set det sidste til Nicklas Bendtner på landsholdet, da han på nuværende tidspunkt spiller Old Boys fodbold i Tårnby.

Nicolai Jørgensen (9 mål) er den aktive spiller, som er tættest på at komme på denne Top 10: Flest mål for landsholdet-liste, hvilket betyder at der nok går rigtig mange år før Poul “Tist” Nielsen bliver slået af 1. pladsen – medmindre Christian Eriksen går mål-amok og scorer 19 landsholdsmål mere.

ikonisk logo

Vi vil bidrage til den danske fodbold fankultur, ved at oplyse, informere og sætte fokus fankulturen og ikoniske øjeblikke. Danske fodboldfans og dansk fankultur skal i fokus, så vi på tværs af generationer løfter vores fankultur sammen. Vi må aldrig glemme hvorfor vi elsker fodbold og altid sætte pris på de øjeblikke hvor vi står side om side.
Tag ære i fankulturen og vær en stolt fodboldfan!

Hvis du vil læse mere om fodbold og fankultur, så klik ind på ‘Fodboldsnak’ her.

Del fodboldsnakken:

100% fodbold, fans & fankultur